About Impian Kita Semua

My photo
Alor Star, Kedah, Malaysia

Nuffnang

Najuwa Followers

Tuesday, February 8, 2011

MONA.VIE Boleh Merawat Dan Mencegah Kanser


Apabila terbaca kebaikan kahsiat MONA.VIE yang mana terdapat ramuan yang terdiri daripada 19 jenis buah-buahan dan 10 jenis buah daripadanya dapat merawat dan mencegah penyakit KANSER, aku tertarik untuk mencubanya sendiri bagi merasai kesannya keatas tubuh badan ku.

Antara 10 jenis buah-buahan tersebut yang dapat mencegah dan merawat KANSER adalah :-

1. BUAH ANGGUR PUTIH
Buah anggur yang beraneka jenis warna memberi spektrum perlindungan anti- Pengoksidaan. Komponnen jus buah anggur dilaporkan boleh mengurangkan risiko terhadap KANSER, strok, sakit jantung dan kehilangan daya ingatan.


2. BUAH ANGGUR UNGU
Buah anggur ungu mengandungi Resveratrol, sejenis agen Anti-Pemgoksidaan yang menentang kanser dengan berkesan. Jus buah Anggur memberi kebaikan seperti Pencegahan KANSER Prostat

3. BUAH PRUN
Buah Prun merupakan buah plum yang dikeringkan, ia kaya dengan minerals dan polyphenol, mempunyai nilai ORAC yang amat tinggi. Proses pengeringan sebenarnya meningkatkan daya Anti-Pengoksidaan lebih daripada 6 kali ganda. Buah Prun mempunyai daya pemulihan seperti Pengurangan risiko tanggungan estrogen KANSER.

4. BUAH KIWI
Buah kiwi kaya dengan phytonutrients serta pelbagai Vitamin dan mineral. Ia terkenal sebagai alternatif kepada aspirin untuk mencairkan darah demi perlindungan kesihatan sistem jantung. Kanak-kanak yang mengambil buah Kiwi didapati kurang dipengaruhi oleh masalah kesihatan berkaitan dengan sistem pernafasan termasuk berdehit, pernafasan pendek dan batuk malam. Buah kiwi biasa digunakan untuk Pencegah KANSER kolon/ KANSER kulit/prostate.

5. BUAH GOJI BERRY/WOLFBERRY
Selama beribu-ribu tahun di negeri China, ia dikenali senagai "Herba Panjang Umur". Ia membekalkan Anti-Pengoksidaan dan polysacharides, serta menunjukkan peningkatan aktiviti sistem daya tahanan. Sejarah Sains telah membuktikan GojiBerry/ Wolfberry boleh mencegah KANSER.

6. BUAH BLUEBERRY
Buah Blueberry merupakan penjana Anti Pengoksidaan yang berkesan. Perubatan tradisional memberitahu kita bahawa Bluberry mempunyai sejarah yang lama dalam penggunaan untuk Menentang KANSER serviks/payudara

7. BUAH LAICI
Buah laici berasal dari hutan cuaca panas di China Selatan dan juga di Vietnam. Ia telah dipelihara lebih dpd seribu tahun. Ia merupakan buah hutan yang digemari oleh orang ramai di negara-negara asia. Dengan 100gm isinya, terdapat 72mg Vitamin C. Oleh itu, ia merupakan sumber vitamin C utama, termasuklah potassium dan pelbagai nutrient lain. Mengambil laici setiap hari kemungkinan dapat membantu meburangkan risiko KANSER dan pelbagai penyakit lain.

8. BUAH CRANBERRY
Buah Cranberry kaya dengan phytonutrients & pranthocyanidis (PAC's). Berdasarkan sejarah, CRANBERRY telah digunakan untuk pencegahan KANSER prostate

9. BUAH PISANG
Pisang merupakan satu-satunya buah yang bukan dari jenis pokok atau belukar tetapi dari jenis tanaman besar yang merupakan jenis herba besar dan berkaitan dengan jenis tumbuhan lily & keluarga orkid. Pisang dengan fiber, magnesium, Vitamin B6, juga terkenal dengan kandungan potassium dan essential serotonin dan norepinephrine dalam pisang membantu mereka yang menghidapi tekanan psikologi.
Buah Pisang dikaitkan baik untuk mengelakkan penyakit jantung dan KANSER.

10. BUAH APRIKOT
Buah Aprikot kaya dengan pelbagai agen-agen Anti-Pengoksidaan, fiber boleh larut, beta-carotene, magnesium, zat besi, fosforus, kalium dan Vitamin C. Ia termasuk salicylate semulajadi, ramuan utama dan aspirin. Nutrien yang terkandung dalam buah Aprikot adalah terkenal untuk mengelakkan KANSER.Antara Testimoni dari pesaki KANSER adalah :-Salah sorang pelakon yang telah menggunakan Jus Monavie

 


 Pakage Harga Jus MONA.VIE, klik sini.
Khasiat Ramuan Jus, klik sini.

No comments:

Related Posts with Thumbnails